Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Idén is adventi Jótékonysági Vásárt tartanak a családszervezetek

Újbuda   |   2017, november 8 - 14:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családi hangulat, örömteli, meghitt várakozás és jótékony segítség – ezek a Családszervezetek II. Jótékonysági Adventi Vásárának jellemzői. A rendezvényt idén a Millenáris „D” épületében tartják december 3-án. A bevétel a koraszülötteket szolgálja, a Melletted a Helyem Egyesület segítségével.

Idén is több mint harminc családokat segítő civil szervezet, számos cég és magánszemély fog össze egy nemes cél érdekében. Advent első vasárnapján a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és az EMMI közösen szervezi a II. Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát. A rendezvénynek a Millenáris „D” épülete ad otthont. A vásár megálmodója, a FICSAK alapító Király Nóra régóta dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával idén már másodjára szervezhetik meg a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárát. - Nem titkolt célom, hogy hagyományt teremtsünk ennek az egyedülálló jótékonysági vásárnak – mondta.

A 2016-os vásár bevétele az Őrzők Alapítványon keresztül segítette a Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és daganatos betegeinek gyógyulását. A FICSAK által tavaly összegyűjtött pénzből felújítottak egy családi szobát, ahol a klinika kis hősei családjaik körében, jó körülmények között, együtt várakozhatnak a kezelések alatt.

Az idei vásár célja, hogy a befolyt összegből a Melletted a helyem Egyesületet segítse, akik speciális eszközöket vásárolnak, és adnak át a hazai koraszülött osztályok részére. Ezek nagy részében még nem áll rendelkezésre a kifejezetten kórházi célokra gyártott Ardo-Carum gép, mely hatékonyan segíti a koraszülöttek anyatejes táplálását. A vásáron összegyűlt pénzt a szükséges gépek beszerzésére fordítják, ezzel is növelve a korán érkezett picik túlélési esélyeit.

A jótékonysági vásár egyben egy jó hangulatú, szórakoztató rendezvény is, koncertekkel, kézműveskedéssel, valódi értékekkel, családi pillanatokkal, hangulatos programokkal, csodálatos művészekkel a karácsonyi készülődés és a jótékonyság jegyében. A rendezvény fővédnöke idén a köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita, aki maga is készít, és árul majd adventi koszorúkat. Díszvendég lesz Balog Zoltán miniszter és Novák Katalin családügyi államtitkár. A ceremóniamester Horváth Lili, Jászai Mari díjas színésznő valamint Tordai István műsorvezető, a sztárfellépő Vastag Csaba és Tabáni István.

Tervezett program:

9:30 Kapunyitás

10:00 Betlehemes játék

10:30 Ünnepélyes megnyitó

11:00 Ringató a legkisebbeknek

11:45 Iszkiri zenekar koncertje

12:45 Családszervezetek bemutatkozása és köszöntője

13:15 Búgócsiga Zenede

13:45 Lélekzuhany Gospel Kórus koncertje

14:30 Tabáni István zenés köszöntője

14.45 Csepp Csepel néptánc bemutató és táncház

15:30 Sztárvendégünk: Vastag Csaba koncertje

16:30 Goldance Tánccsoport bemutatója

17:00 Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertje

18:00 Vásárzárás