Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Ideiglenes lezárás Dél-Budán

Újbuda   |   2019, január 30 - 10:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Csütörtöktől ideiglenesen lezárják a XXII. kerületi Dózsa György úti útátjárót a Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz vasúti pályájának és kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítése miatt. A lezárás várhatóan február 22-ig tart, kerülni a Nagytétényi úton lehet.

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában 20,5 km hosszan átépítik és korszerűsítik a vasúti pályát Kelenföld és Százhalombatta között. A munkák megvalósításához a Dózsa György úti átjáró ideiglenes lezárására van szükség. A lezárása január 31. és február 22. között kerül sor, kerüléshez a Nagytétényi utat ajánlják. Műtárgyépítési munkálatok végett a Növény utcai aluljárót is lezárják. A gyalogos és a kerékpáros forgalom átvezetését a munkálatok ideje alatt mindkét helyen folyamatosan biztosítják.

A munkálatok következtében nő a pályasebesség, az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezetékrendszer teljes hosszban átépül - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A Kelenföld–Érd felső közötti szakasz felújításának újabb fázisa miatt március 31-ig a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa és a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon módosított menetrend szerint közlekednek az elővárosi és a távolsági, valamint az InterCity vonatok. A későbbi munkafázisokhoz igazodva további módosítások is lesznek a felújítás befejezéséig. Az ideiglenes menetrendi változásokról bővebb tájékoztatás a MÁVDIREKT információs szolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon kérhető. Telekom hálózatból a +36 (30) 499 4999-es, Telenor hálózatból a +36 (20) 499 4999-es számon érhető el a MÁVDIREKT. A részletes menetrend megtalálható a www.mavcsoport.hu internetes honlapon a Vágányzári hírekben.