Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Húszéves a Godot Galéria

Újbuda   |   2019, február 21 - 15:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kiállításokkal és programokkal ünnepli két évtizedes fennállását a Godot Galéria. A kiállítóhely 2011-ben, elsők között költözött a Bartók Béla útra.

A Godot Galéria eredetileg a hetedik kerületben működött, onnan költözött a Bartók Béla útra. Az elmúlt húsz év művészeti tevékenységéről hamarosan egy kiadvány is beszámol. Kozák Gábortól galériavezető elmondta: a magántulajdonban lévő kiállítóhely, eltérően másoktól csak kevés művésszel dolgozik együtt. Hét olyan tapasztalt, progresszív, kísérletező, sokoldalú képzőművész pályáját egyengetik, akik kiemelkedő alkotói a kortárs művész világnak, és több műfajt is képviselnek. Bemutatták Gaál József két legfrissebb szoborsorozatát, Gerendai Károly magángyűjteményét, drMáriás soha el nem fogyó szeretetábrázolásait és Weiler Péter new yorki illetve balatonaligai képeit is. Egy hónapig náluk éltek Bukta Imre tyúkjai, ott ünnepelte a 69. születésnapját feLugossy László és a galéria falain lehetett először látni Nagy Kriszta Orbán Viktorról készített portréit. Hasonlóan fontos volt ebben az időszakban Szikora Tamás emlékkiállítása, Jochann Wundertracht első magyarországi bemutatkozása illetve a Szurcsik József keresgélő figuráit bemutató tárlat is.

A jubileumi évben a galériához leginkább kötődő művészek új kiállítási anyaggal jelentkeznek. Az egyéni tárlatok sorát Gaál József kezdte Corpus Hystericum anyagával, amelyben egy több évtizede mellőzött technikához nyúlt vissza. Kollázsait saját kész és félkész festményeinek szétdarabolásából hozta létre, a megszokott mitikus, archaizáló szemléletmóddal ellentétben ezúttal a psziché labirintusába vezetve a nézőt.

A kiállítás március 23-áig látogatható.

D. B. S.