Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Hűségeskü Újbudán

Újbuda   |   2017, november 8 - 09:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén tizennyolc aranylakodalmas pár erősítette meg korábbi házassági fogadalmát az Évtizedek Újbudán rendezvényen. A hivatalos ceremónia Hoffmann Tamás polgármester és felesége, Hoffmann Diána vezényletével zajlott, a vendégeket Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntötte.

Kerek évfordulók alkalmából köszöntötte az önkormányzat a több évtizede Újbudán élőket, illetve azokat akik 50-60 éve házasodtak. A tősgyökeres kerületi idősek meghatottan emlékeztek vissza a lakóhelyükön töltött évtizedekre, a 18 aranylakodalmas pedig gyermeki izgalommal állt újra anyakönyvvezető elé. Az ünnepség egyúttal a múltidézésre is lehetőséget teremtett, Simicskó István a korszak jelentős felfedezéseire is kitért. - Forgalomba került az első szériás Trabant, megindult a Magyar Rádió és Televízió műsoradása és pályára állt az első műhold, a Szputnyik-1 is. A világ számára is jelentős történelmi eseményeken túl számos meghatározó pillanatot tartogatott 1957, különösen azoknak, akik ekkor kötötték össze az életüket. Ez az alkalom róluk szól – fogalmazott a politikus. A honvédelmi miniszter ismertette a demográfiai adatokat és megköszönte a résztvevőknek, hogy példát mutatnak a fiatal nemzedéknek hűségben, ragaszkodásban és kitartásban. - A Kerület Hetén számos kiemelkedő hagyományunk és rendezvényünk van. Mind közül a legmeghittebb és legcsaládiasabb esemény az Évtizedek Újbudán, amelyen a hűséget ünnepeljük. Legyen szó házasságról, vagy a lakóhelyünkről, Újbudáról - mondta Hoffmann Tamás, aki évek óta feleségével, Hoffmann Diánával közösen vesz részt a szertartáson. A ceremónia pezsgőkoccintással, valamint a Budapesti Operettszínház művészeinek előadásával zárult.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.