Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 28. szombat, Károly, Karola

Hosszú hét ez a mostani

Újbuda   |   2015, augusztus 5 - 14:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ezen a héten munkanap lesz a szombat, augusztus 8-án a következő pénteket, 21-ét kell ledolgozni. Mindezt a négynapos hosszú hétvégén lehet kipihenni, augusztus 20-át követően.

Idén három munkanap-áthelyezést rendelt el a nemzetgazdasági miniszter: január 10., augusztus 8. és december 12. szombati munkanapnak számít, míg január 2. péntek, augusztus 21. péntek és december 24. csütörtök pedig pihenőnap.

A mostani munkanapcsere miatt az augusztus 20-ai hétvége négynapos lesz, ezt követően október 23-án három napig lehet majd pihenni.

Az általánostól eltérő munkaidő-beosztásban foglalkoztatottak munkarendje az NGM-rendelettől eltérően is meghatározható. A Munka törvénykönyve (Mt.) szerint egy munkáltató vagy a munkakör akkor minősül a munkaszüneti napon is rendeltetése folytán működőnek, ha helyben kialakult vagy általánosan elfogadott társadalmi szokásból eredő igény van a tevékenységre (például az állami múzeumokban dolgozni kell munkaszüneti napokon is, ugyanis a legtöbb ilyen kiállítóhelyen március 15-én, augusztus 20-án vagy október 23-án ingyenes belépést biztosítanak).

Újbuda