Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

Holttérmentes fecskendőket adományoztak

Újbuda   |   2021, április 26 - 10:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

800 speciális fecskendőt juttatott el a hétvégén Újbuda Önkormányzata a Szent Kristóf Szakrendelőnek, hogy ezzel is elősegítsék az újbudai oltási program sikerét.

A holttérmentes fecskendőnek köszönhetően nem vész kárba egyetlen csepp oltóanyag sem. 10-15 százalékkal több embert lehet beoltani vele, mint a hagyományos fecskendővel. Az eszközöket egy névtelenséget kérő egészségügyi vállalkozás ajánlotta fel Újbudának.
A fecskendőket Orosz Anna alpolgármester adta át Dr. Lehoczky Péternek, a Szent Kristóf Szakrendelő főigazgatójának. A rendelőben már több mint 10 ezer embert oltottak be.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.