Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Hit, család, karrier

Újbuda   |   2016, február 17 - 14:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Balczó András a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok magyar öttusázó volt a Magyar Zarándokút Egyesület és az Összefogás Újbudáért Egyesület közös vendége a Malom Közösségi Térben február 11-én.

Az öttusasport történelmének egyik legnagyobb alakja Balczó András tartott előadást a Malom Közösségi Térben február 11-én. Vallási témájú előadása a „Ha valaki keresi az Isten akaratát, akkor megtalálja” címet kapta.

Az öttusázó nemcsak sporteredményeiről ismert, feleségével, a müncheni olimpia bronzérmes tornászával, Császár Mónikával 12 gyermeket neveltek fel Budakeszin, egy maguk épített házban. Élete és pályafutása során mindig fontos szerepet kapott a hit: szerinte téved aki azt gondolja, hogy Isten nélkül is megoldható az élet, és hogy csupán a célok elérése boldogít. Úgy véli, a boldogság nem függ a sikerességtől.

Az előadás teltházas volt, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő, az Összefogás Újbudáért Egyesület elnöke szerint tanulságos és maradandó élmény volt hallgatni azt az embert, aki maga mögött hagyva egy sikeres sportkarriert, családi életét hasonló intenzitással éli.

H.L.