Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Hetvenéves a Liszt Ferenc Kórus

Újbuda   |   2018, november 30 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nagy múltú Liszt Ferenc Kórus a Boldog Meszlényi Zoltán Templomban teljesít egyházzenei szolgálatot, vezetője Farkas Mária karnagy. Az idén hetvenéves énekkar Liszt Korál miséjét adta elő az ünnepi évfordulón november 24-én.

A Liszt Ferenc Kórust Bucsi László, a Pesti Ferences Templom lelkésze, templomigazgatója alapította több mint ötven éve. A kórus őt követte Budafokra, majd Bucsi László 1998-ban bekövetkezett halála után Farkas Mária karnagy vezetésével a Budafok Belvárosi Szent Lipót Plébániatemplomban énekelt 2004 novemberéig. Ezt követően a Belvárosi Szent Mihály templom (ismertebb nevén az Angolkisasszonyok temploma) fogadta be őket rendszeres zenei liturgiai szolgálatra. Az újbudai Boldog Meszlényi Zoltán templomban először 2015 virágvasárnapján, majd nagycsütörtökön és húsvét vasárnap énekeltek.

Az idén hetvenéves kórus egy világméretű szentségimádásba kapcsolódással ünnepelte fennállását, amikor a hívek a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Világkongresszus sikeréért imádkoztak, a kórus pedig motettákat énekelt. A szentmisén Liszt Missa Choralisával adtak hálát az elmúlt évtizedekért.