Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Hétvégén elbontják a Sasadi úti gyalogos–felüljárót

Újbuda   |   2015, november 12 - 12:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az őrmezői közlekedési csomópont építéséhez kapcsolódóan véglegesen megszűnik a Sasadi úti gyalogos felüljáró. Helyette a bontási munkák kezdetétől már a Beregszász utcánál újonnan épült gyalogos-aluljárón keresztül lehet közlekedni – tudatta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ. A munkák miatt a hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani és számos busz közlekedése is módosul.

Az aluljáró és a járdák között a Budaörsi út irányába jelzőlámpás gyalogátkelőhely, az Alsó Beregszász utcánál pedig jelzőtáblás átkelő segíti az átjutást. A munkák miatt a hétvégén forgalomkorlátozásra kell számítani, az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 252-es, a 240-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B járat közlekedése módosul.

A Sasadi úti gyalogos-felüljáró bontását a Budaörsi út teljes lezárása mellett végzik november 14-én, szombaton éjszaka. Este 20 és 23 óra között a 2-2 középső sávot lezárják, így ebben az időben kifele és befele 1-1, azaz a két szélső forgalmi sávon lehet közlekedni. Ezt követően éjjel 23 és hajnali 5 óra között mindkét irányban, a teljes útpálya lezárása mellett emelik le a hidat, illetve bontják le a lépcsőkarokat és lépcsőtornyokat. A gyalogosforgalom 18 órától már csak az új aluljárón keresztül haladhat.

Az útpálya teljes lezárásának idején az Egér út felé kell kerülni mindkét irányban. A környező utakon a BAH-csomópontnál, a Nagyszőlős utca és a Hamzsabégi út kereszteződésénél, az M1-M7 autópálya bevezető út és az Egérút csomópontjánál, valamint a Balatoni úton az Egér út csomópontjánál terelik el a forgalmat. A forgalmi sávokat november 15-én, vasárnap hajnali 5 órától lehet újra használni.

Az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 150-es, a 252-es, a 240-es, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B autóbusz Sasadi út megállóját a városból kifelé haladó sávon, a Bozókvár utca elé 15 méterre helyezik át.

Az érintett buszok a felüljáró alatti útszakaszt befelé az ideiglenes autóbuszsáv–Balatoni úti áttörés–ideiglenes Balatoni út–Rimaszombati úti ideiglenes tűzoltóút–Május utca–Március utca–Budaörsi út, majd a menetrend szerinti útvonalon kerülik el. Az útvonal-módosítás megállóhelyet nem érint. Kifelé a Budaörsi út–Pannonhalmi út–Haraszt utca–Sasadi út–Budaörsi út terelt útvonalon kerülik az útszakaszt, a buszok a Sasadi út megálló helyett az 53-as autóbusz Újbuda-központ M irányú Sasadi út megállóhelyén állnak meg. A 53-as autóbusz a Mindszenty József bíboros tér felé a Sasadi utat a Budaörsi út–Pannonhalmi út–Haraszt utca–Sasadi út, majd a menetrend szerinti útvonalon érik el. A Sasadi út megálló kimarad. Az autóbuszra a többi járatról a Dayka Gábor utcánál lehet átszállni.

Ugyanebben az időben, 23 és hajnali 5 óra között az M1-M7 autópálya bevezető szakaszán, befelé az Egér út előtt és az épülő nagy csomópont előtt (szintén befelé haladó irányban) közvetlenül két változtatható jelzésképű tájékoztató táblát helyeznek fel. Az Egér út előtti területen a két belső sávot lezárják, az Egér út felé a továbbhaladás biztosított. A szerkezet beemelése 23 óra után 10 perc teljes útzár mellett történik.

November 15-étől, vasárnaptól az Alsó Beregszász utcai oldalsó csomópont építése miatt a Balatoni út a Menyecske utcától újra egyirányú lesz a városközpont felé. Az építés előtti forgalmi rendnek megfelelően itt egy forgalmi sáv és egy befelé vezető autóbuszsávon haladhat a forgalom. Az Őrmező végállomásról a Budaörsi út felé közlekedő autóbuszok mostantól ideiglenesen, a végleges forgalmi rend kialakításáig a Péterhegyi út–Egér út, illetve a Péterhegyi út–Neszmélyi út–M1-M7 autópálya alatt átvezető út–Budaörsi út útvonalon közlekednek.

Újbuda