Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

Hétvégéig kitart a kánikula

Újbuda   |   2016, június 22 - 14:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az ország egyes tájain akár 35-36 fok is lehet a következő napokban, frissítő záporok, zivatarok elszórtan lehetnek. Néhány fokos lehűlést hozó hidegfront hétfőre virradóra érheti el hazánk térségét – írja az Időkép.

A hét hátralévő részében kánikula vár ránk, délutánonként a legmelegebb helyeken 35-36 fokot is mutathatnak a hőmérők, csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat 9 déli és keleti megyére elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt. Az elmúlt napok heves viharai után kiterjedt zivatarokra már nem kell számítani, csütörtökön és pénteken inkább csak helyenként, hétvégén szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, emellett országszerte sok napsütésben bízhatunk. A hajnalok is egyre enyhébbek lesznek, jellemzővé válnak a 20 fok körüli minimumok.

A fokozatosan keletire, délkeletire forduló szél pénteken a Dunántúlon, szombaton már többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében azonban bárhol előfordulhatnak erős, viharos lökések. Néhány fokos lehűlést hozó hidegfront hétfőre virradóra érheti el hazánk térségét.

Könnyen leéghetünk!

Az UV-sugárzás továbbra is nagyon erős, helyenként extrém erős lesz 11 és 16 óra közötti időszakban, ezért továbbra is figyeljünk oda bőrünk megfelelő védelmére, viseljünk a szabadban szalmakalapot, illetve ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről sem!