Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Hét torony, húsz helyszín, száz művész

Újbuda   |   2014, október 30 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hét torony, tíz kiállítás, húsz helyszín, huszonöt koncert, ötven előadó, száz művész! Ez a szlogenje az Újbuda Önkormányzatának támogatásával idén már harmadik alkalommal megrendezett Héttorony Fesztiválnak.

Idén Visegrádról indul, majd Erdélyen, Kárpátalján, Szlovénián és Szlovákián át Révkomáromnál ér vissza Magyarországra a Makovecz Imre munkássága előtt tisztelgő Héttorony Fesztivál, amely november 4. és 22. között húsz helyszínen zajlik majd. A Kiss Ferenc népzenész által megálmodott eseménysorozaton a koncerteken kívül Makovecz Imre szellemiségét idéző, életművét és annak hatásait bemutató kiállítások, szakmai beszélgetések és gyerekprogramok várják a közönséget.
Hét torony, húsz helyszín, száz művész
A fesztivált a Visegrádi táborok régen és ma című kiállítás nyitja, építészeti témájú tárlatok nyílnak Makón, Csíkszeredán, Kolozsváron, Nagyváradon, Tiszapéterfalván, Kakasdon, Százhalombattán, Lendván és Révkomáromban is, szakmai kerekasztal-beszélgetések és filmvetítések kíséretében. A programokat kísérő zenei előadásokon olyan művészek és együttesek lépnek fel, mint Szvorák Katalin, Palya Bea, Lajkó Félix és Mohammad Reza Mortazavi, Berecz András és Berecz István, az Etnofon, a Söndörgő, a Góbé, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam.

A gálaestet idén is Makovecz Imre születésnapján, november 20-án tartják Budapesten, az újbudai Szent Imre-templomban. Makovecz Imre Magyar Pavilonja 1992-ben épült fel a Sevillai Expón – tíz évvel később ennek az üzenete inspirálta a szervezőket az első Héttorony Fesztiválra, hogy ráirányítsák a figyelmet a zene és az építészet kapcsolatára.