Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

HEROSZ állatotthon nyílt nap lesz szombaton

Újbuda   |   2017, május 24 - 14:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai székhelyű, 1882-ben alapított Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület nyílt napra várja az érdeklődőket május 27-én 10-15 óra között a XXII. kerületi állatotthonában (XXII. Nyél utca 239.). Az egész napos programok között lesz kutyaszépségverseny, bemutatót tart a székesfehérvári HEROSZ Dog Garden kutyaiskola, lesz egzotikus állatbemutató, kutya és cica simogató, kutyasétáltatás, ingyenes kutyakozmetika, Wash&Vau önkiszolgáló kutyamosó, valamint gyerekeknek lovaglás, arcfestés, garázsvásár, tombola és gyereksarok is.

A HEROSZ-t 135 éves működése során sok ismert ember segítette. Köztük volt Károlyi Katinka grófnő, Gobbi Hilda, Kibédi Ervin és kiemelkedően aktív volt a nemrég elhunyt Szabó Magda is. A mai élő híres tagok között említhetjük Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőt és férjét, Szűcs Lajos olimpiai bajnokot, Máté Erzsi Kossuth díjas színésznőt, Huszár László színészt, de Cseh László, Papadimitriu Athina, Cserhalmi György és Trokán Anna is támogatja az egyesületet.

A HEROSZ több városban, egész évben nyitva tartó állatmenhelyein tavaly 1322 kutyát, 606 macskát, és 97 egyéb állatot fogadtak be. Nemcsak nyilvántartásba veszik és gondozzák a talált állatokat; közülük 2016-ban 1000 kapott azonosító chipet, 693 kutya és 202 macska ivartalanításáról, 24 sérült állat életmentő műtétjéről is gondoskodtak.

A napi, tevőleges állatvédelmi munka, az állatmentés, állatotthonok, állatmenhelyek működtetése mellett nagy hangsúlyt helyeznek a fiatal nemzedék oktatására szemléletformálására.

2016-ban az Allee Bevásárlóközpontban tartott önkéntes találkozón fogadták Újbudáról a Keveházi Általános Iskola és a Petőfi Sándor Gimnázium, valamint a budafoki Rózsakerti Általános Iskola tanulóit, itt kaptak lehetőséget tevékenységük bemutatására és adományok gyűjtésére.

A nyílt nap házigazdája, a HEROSZ Budapesti Állatotthona kapta 2016-ban a Henye Boroszlán díjat több mint negyedszázados, az állatvédelem, a természetvédelem, a környezeti nevelés területén folytatott eredményes munkássága elismeréseként.

Újbuda