Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Háziorvosokkal egyeztet az alpolgármester

Újbuda   |   2015, február 20 - 14:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerületben összesen 21 háziorvosi rendelő működik. Újbuda Önkormányzata eddig is kiemelten kezelte ezek felszereltségének, hatékony működésének kérdését. Király Nóra közbiztonságért és egészségügyért felelős alpolgármester februártól személyesen is ellátogat a doktorokhoz, hogy felmérje a jövőben tervezett fejlesztések iránti igényeiket.

Király Nóra a Vahot utcai rendelőt látogatta meg február 18-án, hogy megismerkedjen a háziorvosok és a betegek igényeivel, problémáival. Az Újbudán található 21 rendelőintézet közül a Fehérvári úti mellett a Vahot utcai a legnagyobb, hiszen itt az egészséges és beteg gyermekrendelésen, a felnőtt betegellátáson túl védőnői szolgálat és fogorvosi ellátás is működik. Tavaly közel 47 millió forintból újították fel az épületet: ebből vezetékcserék, festés, külön gyerek vizesblokk kialakítása valósult meg, de játszósarokkal és új bútorokkal is bővült az intézmény.

Az alpolgármester asszony kiemelten fontosnak tartja, hogy meghallgassák az orvosok és védőnők véleményét, arra törekszik, hogy több csatornán keresztül is informálódjon, így az igények alapján végezzék a beruházásokat, fejlesztéseket. – A felújításokkal mindenképpen szeretnénk igazodni az adott rendelő, az orvosok és a betegek igényeihez, ezért a háziorvosok felkeresésekor is arra biztatok mindenkit, ha bármilyen kérdése, észrevétele van, ossza meg velem, hiszen a kétirányú kommunikáció elengedhetetlen. Újbudán szerencsére nagyon sok kisbaba születik. A Vahot utcai rendelőben egyértelműen látszik, hogy az egészséges váróban még több pelenkázóra és pluszmérlegekre lenne szükség – mondta el lapunknak Király Nóra. Az alpolgármester a szolgálatban levő orvosoktól és védőnőktől azt is megtudta: a háziorvosi rendelőben komoly gondot jelent, hogy a szigetelés nincs megoldva, a falak beáznak. Ezért a február 19-én elfogadott költségvetésben ennek megoldására 50 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület.

Az önkormányzat a háziorvosok munkájának megkönnyítését is szem előtt tartja: a kerületben egyetlen háziorvosnak sem kell bérleti díjat fizetnie – amire kevés példa van a fővárosban. Az alpolgármester, tervei szerint a kerület összes rendelőjét végiglátogatja, hogy minél több háziorvossal, gyermekorvossal találkozzon.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.