Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Hatodjára is siker a Regatta

Újbuda   |   2018, május 7 - 15:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Huszonkét egyetem ezernél is több sportolója versenyzett a V4 Races versenyen május 5-én. A győri Széchenyi István Egyetem evezős-, a Testnevelési Egyetem és az Semmelweis Egyetem pedig sárkányhajós bajnoki címet nyert a hatodik alkalommal megrendezett Dunai Regattán a Műegyetem rakparton.

A V4 Races sport- és kulturális fesztiválon 18 magyar, két lengyel, valamint egy-egy cseh és szlovák felsőoktatási intézmény képviseletében több mint ezer sportoló vett részt. Az egyetemek közötti vízi versenyeket több mint 30 ezer néző előtt rendezték meg. A legnagyobb, egyetemek közti evezős nyolcas viadalon sikerült a címvédés a Széchenyi István Egyetemnek. A győri fiatalok öt magyar, és két külföldi (egy cseh és egy lengyel) egyetem evezőseit utasították maguk mögé. A második helyen a Testnevelési Egyetem, harmadikon pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hajója végzett.

A Dunai Regatta V4 Races leglátványosabb versenyszámának is tartott sárkányhajós küzdelemben idén két futamot is tartottak, ezeken a címvédő Testnevelési Egyetem és az Semmelweis Egyetem bizonyult a legjobbnak. Az első futamon második helyezést az Állatorvostudományi Egyetem ért el, harmadikként pedig az Szent István Egyetem hajója futott be. A második futam ezüstérmese a Széchenyi István Egyetem, bronzérmese pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lett.

A hajók a budapesti fesztiválszezon nulladik napjának is tartott eseményen a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveztek végig, a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthették egyetemük csapatát. Az evezősök 2000 métert, a sárkányhajósok több mint 3000 métert eveztek.
Gorácz Anikó szervező, a Antall József Tudásközpont Arculat és kommunikáció irodájának vezetője elmondta, hogy a Dunai Regatta egy olyan esemény, amely a dunai versenyeken keresztül hívja fel a figyelmet a folyó közösségépítő szerepére, a Duna sokszínű használatára. Kiemelte: az elmúlt hat évben több mint háromszorosára nőtt a résztvevő egyetemek száma.
Antall-Horváth Veronika, a szervező Antall József Tudásközpont igazgatóhelyettese az esemény megnyitóján hangsúlyozta: a kezdeményezéssel a tudásközpont kiemelt célja, hogy erősítse az egyetemi összetartást, megtöltse élettel a Dunát és a rakpartot, valamint felhívja figyelmet a sportos és egészségre életmódra.

Újbuda / MTI