Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Hatástalanították a bombát

Újbuda   |   2019, szeptember 15 - 08:30
Nyomtatóbarát változatSend by email
A Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei vasárnap délben hatástalanították a Szent Margit Gimnáziumnál még hétfőn, egy építkezésen talált második világháborús, 250 kilogrammos amerikai légibombát, a rendőrség feloldotta az útlezárásokat. A lakásukból ideiglenesen kiköltöztetett szentimrevárosi lakókat a Gárdonyi Géza Általános Iskola tornatermében várták, amely a zárás idején befogadóhelyként üzemelt.
Vasárnap 11 óra 55 perckor hatástalanították a Magyar Honvédség (MH) tűzszerészei a Ménesi utcában, a Szent Margit Gimnázium területén zajló építkezésen még hétfőn talált 250 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibombát, a rendőrség feloldotta az útlezárásokat.
Az akció idejére a rendőrök 686 lakást, irodaházakat, vendéglátó helyiségeket ürítettek ki és lezárták a Móricz Zsigmond körteret, a Himfy utca, a Villányi út, a Balogh Tihamér lejtőn lévő útszakasz, a Ménesi út, a Bartók Béla út, a Somlói út, a Villányi út, a Kelenhegyi lépcső meghatározott szakaszát. Az érintett lakásokba, illetve szolgáltató- és irodaházakba a délutáni órákban lehet visszatérni.
A biztonsági zárás ideje alatt a Gárdonyi Géza Általános Iskola (Bartók Béla út 27.) befogadó helyként működött. A lezárás miatt több budai villamos és buszjárat nem közlekedett. vagy módosított útvonalon haladt.