Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 17. hétfő, Laura, Alida

Határon túli magyar gyerekek énekeltek Újbudán

Újbuda   |   2017, május 9 - 09:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Virágok Vetélkedése címmel szervezett Kárpát-medencei Népdalénekes Találkozót a Gyepűk Népe alapítvány és a Domokos Pál Péter Általános Iskola. A 16-ik alkalommal megtartott rendezvényt öt éve Újbuda Önkormányzata is támogatja.

A határon túli magyar vendégeket Szabolcs Attila országgyűlési képviselő köszöntötte az önkormányzat dísztermében május 8-án. A rendezvényen Tündik Tamás a Domokos Pál Péter Általános Iskola tanára, Csokonai Vitéz Mihály Díjas néptánc oktató elmondta, fontos, hogy a határon túli magyar gyerekek Budapestre, majd később Felvidékre vagy Erdélybe is ellátogassanak.

A vendégek összesen hat napot töltenek Budapesten. Kötelező énekes programjaikon kívül ellátogatnak a Budai Várba és a Parlamentbe is, továbbá élményfürdőbe illetve hajókirándulásra is mennek.

Molnár László alpolgármester ajándékcsomaggal kedveskedett a vendégeknek. Kiemelte: az újbudai gyerekeknek fontos, hogy az énekeket olyanoktól hallják, akik a dalok keletkezési helyéről származnak.

A Virágok Vetélkedése Kárpát-medencei Népdalénekes Találkozó remek lehetőség arra, hogy a gyerekek megismerjék és megőrizzék a hagyományokat, valamint életre szóló barátságokat kössenek. A rendezvény első napján Bodzáné Czidra Klára Pro Cultura Újbuda díjas népdalénekes dalokkal köszöntötte a vendégeket.

H. S.