Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Határon túli magyar gyerekek énekeltek Újbudán

Újbuda   |   2017, május 9 - 09:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Virágok Vetélkedése címmel szervezett Kárpát-medencei Népdalénekes Találkozót a Gyepűk Népe alapítvány és a Domokos Pál Péter Általános Iskola. A 16-ik alkalommal megtartott rendezvényt öt éve Újbuda Önkormányzata is támogatja.

A határon túli magyar vendégeket Szabolcs Attila országgyűlési képviselő köszöntötte az önkormányzat dísztermében május 8-án. A rendezvényen Tündik Tamás a Domokos Pál Péter Általános Iskola tanára, Csokonai Vitéz Mihály Díjas néptánc oktató elmondta, fontos, hogy a határon túli magyar gyerekek Budapestre, majd később Felvidékre vagy Erdélybe is ellátogassanak.

A vendégek összesen hat napot töltenek Budapesten. Kötelező énekes programjaikon kívül ellátogatnak a Budai Várba és a Parlamentbe is, továbbá élményfürdőbe illetve hajókirándulásra is mennek.

Molnár László alpolgármester ajándékcsomaggal kedveskedett a vendégeknek. Kiemelte: az újbudai gyerekeknek fontos, hogy az énekeket olyanoktól hallják, akik a dalok keletkezési helyéről származnak.

A Virágok Vetélkedése Kárpát-medencei Népdalénekes Találkozó remek lehetőség arra, hogy a gyerekek megismerjék és megőrizzék a hagyományokat, valamint életre szóló barátságokat kössenek. A rendezvény első napján Bodzáné Czidra Klára Pro Cultura Újbuda díjas népdalénekes dalokkal köszöntötte a vendégeket.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.