Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. szombat, Paulina

Hatalmas érdeklődés a 27. Halászléfőző Versenyen

Újbuda   |   2015, szeptember 21 - 15:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén több mint 60 bográcsban főtt a halászlé Gazdagréten a szombaton megtartott Halászléfőző versenyen. Újbuda Önkormányzata valamint a kerület média- és kulturális tevékenységét összefogó KözPont Kft. bográcsonként egy élő pontyot, tűzifát és vizet biztosított a főzéshez.

A legelszántabb csapatok tagjai hajnalban érkeztek és pakolták elő felszereléseiket. Korábbi évek tapasztalata alapján ők idén is korán kezdték a főzést. Ilyen volt például az Ördög Halak csapat, amely nem először végzett első helyen a halászléfőző verseny történetében.

Rendhagyó módon idén gyerekcsapat is „nevezett”: a Gazdagréti Összefogás Egyesület 15 kisgyerekkel, titkos recept alapján készített hallé helyett paprikáskrumplit. Főszakácsuk, Király Nóra alpolgármester rutinosan instruálta a piciket, akik így felnőtt segítségével vehettek részt a nagyok mulatságán.

A zsűritagok 13 óra után kezdték végigkóstolni és osztályozni az elkészült ételeket. Az első hat helyezett nyertesei értékes ajándékokat kaptak, ezek összértéke meghaladta a 700 ezer forintot.

A színpadon a világbajnok Rock and Magic Sportegyesület táncosai, a Szivárvány Táncszínház tagjai, a Petőfi Musical Stúdió énekesei valamint a Szomszédok zenekar szolgáltatták a műsort. Méltán népszerű programmal készült a Quantum XXL és a Black Time Hip-Hop Tánciskola valamint a FREM Stúdió is. A programok során lufibohóc, gólyalábasok, Kána-falu pénzverdéje és célbadobója, a Karithy Színház beöltözött apródjai és cselédlányai fokozták a kilátogató gyerekek jókedvét.

Az Újbuda Polgárőr Egyesület Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő vezetésével nemcsak a főzőversenyen indult, hanem kivette a részét az esemény helyszínének biztosításában is. Az Újbudai Fidelitas csapata jótékonysági akcióval kötötte össze a főzést: a halászlé kiosztása közben adományt gyűjtött a nehéz sorsú kárpátaljai magyar fiataloknak. Simicskó István miniszter is Újbudai Fidelitas pólót öltött ezzel is támogatva a kezdeményezést, amelynek során csaknem 70 ezer forint gyűlt össze. Az összeg a június óta tartó adománygyűjtéshez (www.karpataljaert.hu) kapcsolódik, amelynek összege már több mint 1 millió forint.

K.V.