Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. szombat, Paulina

Harminc éves a Kiss Áron Magyar Játék Társaság

Újbuda   |   2017, november 6 - 10:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jubileumi tárlattal ünnepli fennállásának harminc éves évfordulóját a Kiss Áron Magyar Játék Társaság. A november 4-én megnyílt kiállításon az elmúlt évtizedekben bemutatott legszebb alkotásokból látható válogatás.

A Kiss Áron Magyar Játék Társaság Orlay utcai kiállítóterében gyakran cserélődnek a különleges kiállítások. Legutóbbi, november 4-én megnyitott tárlata az elmúlt hárminc évbe nyújt betekintést. A Játékkiállítás-találkozónak nevezett esemény közönsége megismerhette a társaság múltját, működését, eredményeit, értékes babákat, miniatűröket, játékokat láthatott.

Az érdeklődőket, a korábban kiállító művészeket Györgyi Erzsébet, a Kiss Áron Magyar Játék Társaság elnöke köszöntötte. Kiemelte érdemeiket, felelevenítette a legszebb pillanatokat, köszönetet mondott az elmúlt három évtizedben elért sikerekért. Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő Újbuda értékes alkotóközösségének nevezte a társaságot és megköszönte a neves alkotók, néprajzkutatók harminc évnyi kultúrmisszióját. Kiemelte: a Kiss Áron Magyar Játék Társaság segítségével sikerülhet átadni a jövő nemzedékének a játékkészítés hagyományát, szélesebb körben ismertetni a néprajzkutatók segítségével felfedezett értékeket.

A Kiss Áron Magyar Játék Társaság gyűjtemények, tematikus kiállítások bemutatása mellett oktatási tevékenységgel, konferenciák, szakmai rendezvények szervezésével foglalkozik. Szakmai fórumot, együttműködési lehetőséget biztosít mindazoknak, akik a játékkal és a játszással, mint a legtermészetesebb és nélkülözhetetlen gyermeki tevékenységgel foglalkoznak.

D. B. S.