Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. hétfő, Stefánia

Hamarosan villamosról is tervezheti az utazását

Újbuda   |   2017, augusztus 31 - 10:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Forgalomba állt a hatodik, FUTÁR-rendszerrel és fedélzeti kamerarendszerrel felszerelt Combino villamos. 2018 tavaszára várhatóan mind a 40 forgalomban lévő szerelvény megjelenik az utazástervezőben, és kamerával felszerelve közlekedik majd a Nagykörúton, illetve az 1-es villamos vonalán.

Jövő tavasztól már a Combino villamosok is láthatóak lesznek a FUTÁR utazástervezőben, a valós idejű adatok alapján tervezhető lesz az utazás, a villamosok pillanatnyi helyzete pedig elérhető web a és mobil alkalmazásban. Emellett a FUTÁR-kijelzőkkel felszelt nagykörúti megállóhelyeken az is látható lesz, mikor jön a következő Combino – állítja közleményében a BKK.

A nagykörúti és az 1-es villamosokat fedélzeti kamerarendszerrel is ellátják, a járműveken készült felvételek 15 napig tárolhatók, szükség esetén – a vonatkozó jogszabályok betartásával – visszanézhetők, bűncselekmény gyanúja esetén bizonyítékként felhasználhatók.

A járművek felszerelése kiegészítő beruházás keretében zajlik, ezért 2018 tavaszáig régebbi típusú villamosok is járnak a nagykörúton.