Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Hamarosan jönnek a zöld rendszámok

Újbuda   |   2015, augusztus 4 - 14:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kormányhivataloknál már igényelhető a zöld rendszám, amelyből elkészült az első próbanyomat is. A jogszabályok módosításával minden akadály elhárult, hogy a villanyautókat a környezetkímélő járművek jelölésére használható zöld alapszínű különleges rendszámtáblával szereljék fel - írja a napi.hu.

A zöld rendszám megjelenése nagy előrelépés, ugyanis ez szolgáltat majd jogalapot a különböző kedvezményekre. A zöld rendszám bevezetését a Jedlik Ányos Tervben rögzítették először, amelyet a kormány idén nyáron fogadott el - adta hírül a Jedlik Ányos Klaszter.

Az elektromos autók széleskörű elterjesztése érdekében létrehozott Jedlik Ányos Klaszter munkacsoportjai pedig szeptember 30-ig teszik le a kormány asztalára az elektromobilitást elősegítő ösztönző csomagra vonatkozó javaslatukat, amely már konkrét törvénymódosítási ajánlásokat is tartalmaz.

A cél, hogy 2020-ig - az uniós irányelvekben megfogalmazott céloknak megfelelve - Magyarországon a forgalomban lévő autók mintegy 1,5 százaléka elektromos jármű legyen.