Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Hamarosan a Bikás Parkba ér a JazzMobil

Újbuda   |   2016, augusztus 8 - 11:19Nyomtatóbarát változatSend by email

Augusztus 12-én Veres Mónika Nika ad ingyenes koncertet a Bikás-parkban a Schweppes JazzMobil zenészeivel. Milánói mintára indított zenélő kisbusz egész augusztusban járja Budapest utcáit, hétvégenként más-más helyen adnak ingyenes szabadtéri koncertet.

Négy augusztusi hétvégén (csütörtöktől szombatig) járja a várost a JazzMobil. A járműben egy profi zenekar utazik és lepi meg az érdeklődőket minőségi, élő jazz zenével. A Schweppes JazzMobil rendre megáll egy forgalmas budapesti köztéren, ahol énekessel kiegészülve adnak ingyenes koncertet. A második állomáson, augusztus 12-én, pénteken a Bikás-parknál 19 órától a csodás Veres Mónika Nika lesz a program vendégművésze.

Az utazó zenekar tagjai: Görögh Dániel (trombita), Köles Márk (dob), Cséry Zoltán (billentyű), Szűcs Péter (basszusgitár).

Augusztus 20-án 18:30-tól a VII. kerületi Madách térnél „a magyar Michael Bublé”, vagyis Gájer Bálint lép fel a Schweppes JazzMobillal. Az utolsó hétvégén, augusztus 27-én, szombaton 19 órától pedig Galambos Dorina, a Mrs. Columbo zenekar énekesnője ad koncertet a VI. kerületi Jókai térnél.

A Schweppes JazzMobil alapötlete Milánóból származik. A Music Fashion Kiadó munkatársai az eredeti koncepciót némileg átalakították és a buszra kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed és szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak. A milánói példától eltérően nálunk énekesek is bekapcsolódnak a projektbe, hogy a közös, ingyenes koncertekkel közelebb vigyék a hallgatósághoz az igényes zenét.

Újbuda