Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. kedd, Miklós

Halottak napja - a katasztrófavédelem figyelmeztetése

Újbuda   |   2019, október 25 - 12:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint október végén és november elején is ügyelni kell a tűzesetek megelőzésére a lakásokban és a temetőkben. Ebben az időszakban gyakran riasztják a tűzoltókat a kegyeleti mécsesek vagy gyertyák okozta tüzekhez - közölte Mukics Dániel szóvivő.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint tavaly hat temetőben keletkezett tűz, és több lakás is lakhatatlanná vált. A balesetet általában az okozza, hogy a mécseseket, gyertyákat gyúlékony anyagok közelében helyezik el, a lángok a temetőben a száraz avarra, a lakásban pedig a függönyön és az asztalterítőn keresztül a lakás más helyiségeire is átterjednek.
A lakástüz megelőzhető, ha a gyertya stabil helyre kerül és nem marad felügyelet nélkül, a temetőtűz pedig tartóban elhelyezett mécses meggyújtásával, majd távozás előtti eloltássával kerülhető el.

A katasztrófavédelem kéri, ha valaki a temetőben tüzet észlel, a saját testi épsége kockáztatása nélkül próbálja meg azt eloltani vagy értesítse a temető biztonsági személyzetét, és hívja a 112-es segélyhívó számot.

fotó: mti