Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Hagyománya van a színháznak a Bocskaiban

Újbuda   |   2017, február 3 - 13:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Állatok nyelvén tudó juhász címmel adtak elő színdarabot a Bocskai István Általános Iskola pedagógusai diákjaiknak és a kerületi ovisainak február 2-án. A bemutató az intézmény tornatermében volt.

Hagyománya van a színháznak a Bocskai István Általános Iskolában, hét éve minden esztendőben más-más előadást adnak elő a tanárok. Céljuk a szórakoztatás mellett, hogy tanulságos meséket mutassanak be a gyerekeknek. A feladatra a darab rendezője és szereplői minden évben önként jelentkeznek, a pedagógusok lelkesedését mutatja, hogy egyre nehezebben jut mindenkinek szerepe.

A mostani előadásra tavaly október óta készültek, az Állatok nyelvén tudó juhász című mesét adták elő február 2-án. A Bocskai Színházban a tantestület szinte minden tagja szívesen vesz rét, a szereposztásban voltak tanárok, tanítók és napközis nevelők is.

Gorka Szabolcs igazgató arra hívta fel a gyermekek figyelmét, hogy a meséhez kapcsolódó kérdésekre is kell majd válaszolniuk az bemutató után.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.