Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 2. csütörtök, Karolina, Aida

Győzelemre hajt az OSC

Újbuda   |   2015, szeptember 24 - 13:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Immár negyedik éve várja a vízilabda szerelmeseit Újbuda, ahol a felújított Nyéki Imre Uszoda két medencéje ad otthont a sportágnak. Az utánpótlás-nevelés mellett – idén már közel 300 gyermekkel foglalkoznak – a tavalyi szezonra saját felnőtt csapata is lett a XI. kerületnek. Az A-Híd OSC Újbuda a múlt idényben az országos bajnokságban az ezüst éremig jutott és természetesen idén is a döntőbe kerülés a céljuk – mondta el a Rádió Orientnek Vincze Balázs, vezetőedző.

Hosszú évek előkészítő munkája után négy évvel ezelőtt teremtette meg az önkormányzat a XI. kerületben a vízilabda sport feltételeit a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában. Az azóta eltelt három évben elsősorban az utánpótlás-képzést tűzte ki célul a vízilabda szakosztály. Ennek keretében rövid idő alatt mára közel 300 gyerek jár a nemrég felújított uszodába sportolni, de emellett létrejött egy felnőtt csapat is – A-híd Újbuda néven - akik egy év alatt a magyar bajnokságban egészen az ezüst éremig jutottak. Az utánpótlás tekintetében az A-híd OSC Újbuda 11-12 csapattal vesz részt a területi és országos megmérettetéseken.

foto:waterpolo.hu

Az uszoda mellett a múlt esztendőben átadott 33 méteres szabadtéri medence sátorborítással egész éveben lehetőséget nyújt a sportolásra. Vincze Balázs szerint az előző évek tapasztalata azt mutatja, hogy a kerületben nagyon népszerű a sportág, a tavalyi idényben pedig több teltházas mérkőzést is játszottak.
Az idei szezonban a Bajnokok Ligájában már két selejtezőkörön van túl a csapat, a harmadik fordulóban – ahol már a főtáblára jutás a cél – pedig a CSM Digi Oradea együttesével találkoznak első körben október 3-án, majd a visszavágó során október 17-én.
Az Országos Bajnokság megrendezése tekintetében idén újfajta bajnokságot írt ki a Magyar Vízilabda Szövetség – ismertette a vezetőedző. „A listán 16 csapat szerepel és mi szeretnénk, ha legnagyobb riválisaink – a Honvéd és a Ferencváros – ellen hibátlanul tudnánk teljesíteni. Mind a magyar kupa, mind az országos bajnokság során szeretnénk nemcsak a döntőbe kerülni, de győzni is.” Hozzátette: ennek elérésére három új csapattaggal – Barabás Botonddal, Németh Tónival és Nagy Ádámmal – erősítettek és vágtak neki az új szezonnak.
OrientPress Hírügynökség