Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

Gyermeknapon is összefogott a kerület

Újbuda   |   2015, június 1 - 13:37Nyomtatóbarát változatSend by email

Vasárnap délutánra megtelt a Bikás Park, mintegy hatezer látogatója volt az újbudai gyereknapnak. A színpadon reggeltől estig szórakoztató műsorok, interaktív gyerekprogramok, táncház, bábelőadás és sztárfellépők várták a közönséget május 31-én.

A reggeli eső még talán megijesztette a szervezőket, de mire megérkeztek a gyerekek, felszáradt a színpad és a focipálya, kezdődhetett az előadás, a rajzverseny és a vetélkedők sora. Az év többi eseményéhez hasonlóan ez a program is az összefogásról szólt, a szervezésbe kerületi egyesületek és vállalkozások is becsatlakoztak. Egyesületek alakították ki a családi vetélkedősorozat 11 állomáshelyét, ahol különféle feladatokat kellett megoldani, a vetélkedő feladatait teljesítőkre sok értékes nyeremény várt. A feladványok között voltak általános műveltségi, helytörténeti illetve egészségügyi kérdések, melyekre ha elsőre nem sikerült a válaszadás, a kapcsolódó kiállítás nyújtott hozzá segítséget. A sportos kihívást kedvelők falat mászhattak, rekeszt építhettek, kapura lőhettek, de olyan sátor programja is pontot ért, ahol a gyerekek együtt zenélhettek a Kispárna Zenekarral. Az érdeklődőket minden órában énekelni tanították, illetve minden gyerek elkészíthette saját hangszerét, amivel becsatlakozhatott a zenélésbe. Külön állomáshelyszínen volt a tűzoltóság, a rendőrség, a vöröskereszt és a polgárőrség. A kerület vállalkozásai közül több is hozzájárult a rendezvény sikeréhez. A Budapesti Erőmű Zrt. évek óta támogatója a Bikás parki gyermeknapnak, a Játékforrás szokás szerint a helyszínen foglalkoztatta játékaival a résztvevőket. A 77 Elektronika Kft. kiemelt támogatóként 23 darab vércukorszintmérőt adományozott a kerületi iskoláknak, melyeket a színpadon szimbolikusan vett át Hoffmann Tamás polgármester. Ígérete szerint az önkormányzat még a héten eljuttatja a készülékeket az iskolákhoz.

A színpadon igazi sztárparádé volt, a tehetségkutatókból, televízióból ismert zenészek, énekesek - Várhegyi Lucas Palmira, Bebe és Kökény Attila - koncerteztek délután, a nap zárásaként pedig Szikora Róbert és az R-GO zenekar lépett fel.