Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 6. kedd, Norbert, Cintia

Gyermekbiztosítás: a balesetek legalább fele elkerülhető volna

Újbuda   |   2014, augusztus 12 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tanulmánya szerint a közúti gyermekbalesetek harmada a nyári vakáció alatt, júliusban és augusztusban történik. A balesetek igen nagy része azonban megfelelő oktatással és odafigyeléssel megelőzhető volna. Eközben felértékelődik a biztosítás is.

Az évente közel 1500 közlekedési balesetet szenvedő tizennégy év alatti gyermekkel a nyári szünetben történik meg a baj, a statisztikák alapján elsősorban a 3-6 és a 10-14 éves korosztály a leginkább veszélyeztetett. A tanulmány szerint a balesetek jelentős része közlekedésbiztonsági oktatással és nagyobb odafigyeléssel akár megelőzhető lehetne. Eközben egyre inkább felértékelődik a biztosítások szerepe is, a gyermekeket érintő balesetek ugyanis sokszor nem csak pszichés, de komoly anyagi terhet is jelentenek a családok számára.

Magyarországon az egyéni, gyermekre köthető baleset- és betegségbiztosítások terén még jelentős a piaci potenciál, az azonban jól látszik, hogy egyre több szülőnek fontos a széles körű biztosítási védelmet jelentő alternatíva, illetve az olyan biztosítás, amely az anyagi térítésen túl különféle kiegészítő szolgáltatásokkal támogatja a gyermek teljes körű felépülését, megőrizve egyúttal a család anyagi stabilitását.

Van olyan biztosítás, amely egy szerződésen belül nyújt biztosítási védelmet gyermekekre és szülőkre egyaránt, valamint váratlan balesetek vagy betegségek esetén az anyagi fedezeten túl egyedi asszisztencia szolgáltatásokkal is segíti a gyermekek még gyorsabb felépülését. Fontos, hogy a biztosító ne csak egyszeri kifizetéssel álljon ügyfelei mögött, hanem valódi segítséget nyújtson egy nem várt baleset vagy betegség esetén – állítják a szakemberek.

Újbuda