Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Gyereknapi rendezvények és strandnyitások a hétvégén

Újbuda   |   2014, május 22 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gyereknaphoz illően strandidő lesz hétvégén. Ezért egyre nagyobb a készülődés a Balatonnál, a strandokon, a budapesti parkokban, köztereken is. Újbudán a Bikás parkban lesz a kerület gyereknapi rendezvénye, de lesz program a város több pontján is.

Idén is programforgatag várja a gyerekeket a Bikás parkban: sportolási lehetőségek, vetélkedők, ügyességi játékok és szórakoztató rendezvények lesznek az egész családnak. Reggel tíztől késő estig több helyszínen zajlanak majd az események. Benépesülnek a nemrégiben átadott streetball- és kosárlabdapályák, valamint a lelátóval és pályavilágítással rendelkező focipálya is.

A kicsiknek lesz ugrálóvár, állatsimogató, pónilovaglás, ám az ügyességi versenyek nem csak a gyerekeknek szólnak. Nevezhet akár az egész család. A szokásos sportos játékok mellett - mint a kapura rúgás, a falmászás, a rekeszépítés vagy a streetball - a kisautók szerelmesei slottingpályán mérhetik össze erejüket, az ovisok pedig a Mókajárgány parkban tekergőzhetnek a közlekedési lámpák és KRESZ-táblák között.

A színpadon bábjátékkal és interaktív zenés mesejátékkal indul a nap, a Bartók Táncegyüttes azonban a közönség közé vegyülve teremt majd hangulatot. Kisebbeknek a Napvirág Együttes zenél, a nagyobbak Danics Dóra és Pál Dénes dalait hallgathatják, fellép a Nemadomfel Együttes, zárásként pedig a Neoton Família szórakoztat. Ezek mellett, szombaton nyílt napot tart a Bikás parkban található Újbudai Sportcentrum is.

Több strand is nyitva lesz már Budapesten, a gyereknapon. A május 25-én nyitó Római strandra minden 14 év alatti ingyen bemehet, a Csillaghegyi Strandon pedig játékos programok, kreatív foglalkoztatások, főzőverseny várja a családokat. Gellért fürdő strandrésze április közepétől nyitva van, a hullámszolgáltatás májustól üzemel.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.