Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. vasárnap, Kornél, Soma

Gyereknap az esélyegyenlőség jegyében

Újbuda   |   2015, május 28 - 13:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gyereknapot tartottak a Neszmélyi Úti Óvodában május 27-én, amelyre a Bliss Alapítvány intézményébe járó halmozottan sérült gyerekeket is meghívták. A tíz éve kezdődött együttműködés szerint a farsangot az alapítványnál, a gyereknapot a Neszmélyi úti integráló óvodában töltik a gyerekek.

- A programot annak idején azzal a céllal kezdtük el a kiscsoportosainkkal, hogy találkozzanak olyan emberekkel is, akik többféle problémával küzdenek mindennapjaik során. Nagyon jónak tartom, hogy időben megismerjék és elfogadják őket – mondta Czekner Erika a Neszmélyi Úti Óvoda vezetője.

A program a pedagógusok Mezei nyúl és a sündisznó című előadásával kezdődött, majd forgószínpad jelleggel probálhattak ki a gyerekek az olyan különféle játékokat, mint például a célba dobás és a horgászat. A meselabirintusban a gyerekek által ismert mesék elevenedtek meg. A színes ábrákkal telefestett, kanyargó kartonfolyosókat kerekes székkel is könnyedén be lehetett járni. A kiscsoportos óvodások a Bliss Alapítvány beszédet helyettesítő eszközeivel is megismerkedtek. – A kommunikátor gyakorlatilag egy beszédpótló eszköz, ami egy kapcsoló segítségével a rámondott mondatot vagy szót adja ki hangosan – magyarázta Nagyné Babik Orsolya, az óvoda gyógypedagógusa. A játék és az ilyenkor megteremtődő közeg elfelejteti, hogy a sérült gyerekek máshogy kommunikálnak, nem tudnak beszélni. – Nagy élmény a kiscsoportosoknak, hogy használhatják a kommunikátorainkat. Versengés folyik azért, hogy ki nyomja meg, és azért is, hogy ki vezesse az akadályversenyen a kerekesszékes társát. Hatalmas élmény mindenkinek – mesélte Bagotai Györgyi, a Bliss Alapítvány gyógypedagógusa.

(H. L.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kutyakötelességek kutyásoknak  

Újbudán több ezer kutyatulajdonos van. Kedvenceik érdekében és saját érdekükben is be kell tartani néhány alapszabályt, hogy békében éljenek környezetükkel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.