Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Gyereknap a Bikás parkban

Újbuda   |   2017, május 29 - 19:35
Nyomtatóbarát változatSend by email

A megszokottnál bővebb programsorral várták az érdeklődőket május 28-án a kerületi gyermeknapon. A Bikás park teljes területét kihasználva, kicsik és nagyok önfeledten szórakoztak, napközben játék, kézműves foglalkozások, pecsétgyűjtés, színpadi programok este sorsolás és sztárfellépők várták a közönséget.

Minden helyszínen más-más programmal várták a gyerekeket a Bikás parkban és a szülők sem unatkoztak a kerületi gyermeknapon. Az állomásokat végigjáró Hoffmann Tamás polgármester szerint fontos a közösségépítés, hiszen az ilyen és hasonló rendezvényekre nemcsak a környékről, hanem Újbuda, sőt a város minden pontjáról érkeznek látogatók.

Hőnyi Gyula főszervező, a Központ Kft. ügyvezető igazgatója úgy látja, az idei rendezvény túlszárnyalta az előző évit. A gyereknap sikere szerinte annak is köszönhető, hogy jó az együttműködés a régi és az új partnerekkel. A Budapesti Erőmű évek óta támogatja az újbudai gyermeknapot, amelyre a Formatex és a Játéksziget is értékes ajándékokat küldött. A főtámogatók közé tartozó 77 Elektronika Kft. idén is emelte a rendezvény színvonalát. Messziről vonzotta a gyerekeket Lego Kockashop sátra, ahol nemcsak vásárolni lehetett, hanem bárki kipróbálhatta a játékokat. Mikó Viktória koordinátor szerint azért is fontos részt venni a programon, mivel boltjuk a Bikás parkhoz közel található. A Játékforrás állomásánál különleges logikai és fejlesztő játékokat lehetett kipróbálni. Ezek valamennyi korosztály figyelmét lekötötték, sőt akadt olyan játék is, ami a felnőtteket is elgondolkodtatta. Egy vizes játékkal lehetőség volt a felfrissülésre is, Vadász Ágnes tulajdonos pedig logikai szintfelmérőt tartott gyerekeknek.

Nem ez volt az egyetlen helyszín, amely a szülőket is lefoglalta. A Balla Ingatlanirodák standjánál főként az Elite Parkól volt tájékoztató. A beruházás során összesen 706 lakás épül három ütemben, elsőként 268 lakást adnak át 2018 végén. Az ingatlanok 20 százaléka már az előértékesítés során elkelt. A Fábián Autó idén négy új, biztonságosnak és népszerűnek tartott Peugeot-t mutatott be a Bikás parkban - ezekbe a gyerekek beülhettek, míg szüleik felmérték a kocsikat. Az egészségügyi sátorban dr. Rusvay Beáta tartott allergia vizsgálatot és állapotfelmérést.

Idén sem maradt el a rendőrautó-, tűzoltóautó- és katonai bemutató. A közbiztonsági helyszín valamennyi érdekessége kipróbálható volt, a járművekbe is bárki beülhetett és kérdéseire is választ kapott. Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője honvédelmi miniszteri teendői miatt nem tudott részt venni a rendezvényen, de neki köszönhetően számos program színesítette azt. Ezáltal saját zenekarával és fegyvertechnikai bemutatóval is készült a honvédség.

A nap végén Hoffmann Tamás polgármester, Szabolcs Attila országgyűlési képviselő és Hőnyi Gyula kisorsolták a nap nyerteseit, majd átadták az ajándékokat. A gyermeknap a Garamy Funky Staff és vendégei - Tóth Vera, Király Viktor valamint Veres Mónika - koncertjével zárult.

H. S.