Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. kedd, Helga

Gyerekeknek és nyugdíjasoknak ingyenes a Hungarian Open 

Újbuda   |   2018, április 20 - 15:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizenkét éves korig minden gyermek ingyen látogathat el az év egyik legnagyobb teniszversenyére, a Gazprom – Hungarian Openre. A tornát a Kopaszi-gáton rendezik meg április 21-29 között.

A Kopaszi-gáton tartják az 561 345 euró (176,3 millió forint) összdíjazású ATP versenyt, a Gazprom Hungarian férfi tenisztornát. Az április 21-29. közötti eseményen az eddigi címvédő, a francia Pouille is játszik. Magyar versenyzők közül a mezőnyben lesz a DK-válogatott Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor és Valkusz Máté is, valamint a szabadkártyát Nagy Péter.

A Magyar Tenisz Szövetség 12 éves korig ingyenes helyeket biztosít a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak, de számukra is ki kell váltani a helyre szóló jegyet az online rendszeren belül. A torna mellett különleges, érzékenyítő programot is szerveznek, április 25-én rendezik meg a Magyar Tenisz Napját, amikor is a fogyatékkal élőkre fókuszálnak. Délután 3 órától a sport iránt érdeklődők játszhatnak neves élsportolókkal és a Magyar Kerekesszékes Teniszválogatott kerettagjaival is. Az akcióval arra próbálják felhívni a gyerekek és a szülők figyelmét, hogy a sport mindenkié. A mozgás minden ember életében természetes, alapvető igény. Kellő motiváltság, szorgalom, kitartás mellett, bárki érhet el jó eredményeket.

A KézenFogva Alapítvány kamionja a gyermekek természetes kíváncsiságára épít és emel hidat a fogyatékos emberek felé. Minden játéka, minden berendezése azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek megértsék, elfogadják a fogyatékos embertársaikat.