Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. szerda, Elemér

Gutenberg! A musical! - Új előadás a Karinthy Színházban

Újbuda   |   2020, március 3 - 13:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Karinthy Színházban február végén bemutatott zenés darab, a Gutenberg! A musical! nem a könyvnyomtatás feltalálójáról szól, hanem két fickóról, Budról és Dougról, akik elhatározzák, hogy híres musicalszerzők lesznek. Most éppen Johannes Gutenberg életét dolgozzák fel, ám az interneten kevés információt találnak, ezért a saját fantáziájukra bízzák a történet szövését.

A Broadway produkciógyárának karikatúrájában Homonnay Zsolt és Peller Károly alakítja az amatőröket, akik elmesélik, sőt eljátsszák, milyen nagyszerű musicalt írtak ők Gutenbergről. Mivel a zongoristán kívül más emberük nincs, különféle baseballsapkákat váltogatva mutatják be a sokszereplős darabot.

Anthony King és Scott Brown szatírája az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is nagy sikert aratott; a magyarországi premierre Galambos Attila és Peller Károly készítette el a fordítást, hazai ízekkel gazdagítva. A musicalek világának összes kliséjét felvonultató darab színészei szerint nem lesz két egyforma előadás, mert a rögtönzések mellett a közönséget is bevonják a játékba.

D. B. S.