Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 29. szerda, Péter, Pál

Gutenberg! A musical! - Új előadás a Karinthy Színházban

Újbuda   |   2020, március 3 - 13:16
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Karinthy Színházban február végén bemutatott zenés darab, a Gutenberg! A musical! nem a könyvnyomtatás feltalálójáról szól, hanem két fickóról, Budról és Dougról, akik elhatározzák, hogy híres musicalszerzők lesznek. Most éppen Johannes Gutenberg életét dolgozzák fel, ám az interneten kevés információt találnak, ezért a saját fantáziájukra bízzák a történet szövését.

A Broadway produkciógyárának karikatúrájában Homonnay Zsolt és Peller Károly alakítja az amatőröket, akik elmesélik, sőt eljátsszák, milyen nagyszerű musicalt írtak ők Gutenbergről. Mivel a zongoristán kívül más emberük nincs, különféle baseballsapkákat váltogatva mutatják be a sokszereplős darabot.

Anthony King és Scott Brown szatírája az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is nagy sikert aratott; a magyarországi premierre Galambos Attila és Peller Károly készítette el a fordítást, hazai ízekkel gazdagítva. A musicalek világának összes kliséjét felvonultató darab színészei szerint nem lesz két egyforma előadás, mert a rögtönzések mellett a közönséget is bevonják a játékba.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Adománygyűjtő pont az Etele Plazában  

Már fogadja az ukrán menekülteknek szánt felajánlásokat Újbuda hivatalos adománygyűjtő pontja az Etele Plazában. A bevásárlóközpont és az önkormányzat az elhúzódó orosz megszállás miatt döntött úgy, hogy újabb, ezúttal közös gyűjtést indítanak a kerület testvérvárosa, a kárpátaljai Bene javára.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.