Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Görögös volt a hangulat az Albertfalvi Mustrán

Újbuda   |   2018, június 4 - 12:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Görög ételeket lehetett kóstolni a Gyékényes utcában megrendezett Albertfalvi Mustrán június 2-án.

A hagyományos program mellett idén görög táncházat is tartottak az Albertfalvi Mustrán. Mind a Pasatempos zenekar, mind az Ellinizmosz tánccsoport nagy sikert aratott.

A rendezvényen Farkas Krisztina képviselő meghívására minőségi árut kínáló árusok is érkeztek a Gyékényes utcába, ahol mesterségbemutatókat és kézműves foglalkozásokat is tartottak. Ezen kívül forgott a gasztro-szerencsekerék, valamint ügyességi játékokban is indulhattak a gyerekek. A szervezésben Újbuda Görög Önkormányzata nemcsak segített, hanem görög ételeket is kínált az egyik sátorban.

Az estét utcabál zárta, amelyen a Party Dance Band zenélt.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.