Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Gazdagrét a legdrágább lakótelep

Újbuda   |   2021, október 25 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A járvány idején tavaly visszaesett a panellakások iránti kereslet, ami magával húzta az árak visszaesését. Idén azonban nemcsak visszaálltak a 2019-es szintre, de tovább is emelkedtek a négyzetméterárak – közölte elemzésében a Duna House.

 Az idei első három negyedévben az előző év azonos időszakához képest 15 százalékkal emelkedett az átlagár. A lakótelepek többségében a lakások 500–600 ezer Ft/négyzetméter közötti áron cserélnek gazdát.
A legnagyobb mértékben Gazdagrét drágult, itt 646 ezer az átlagár. Kevesebb, mint ezer forinttal marad el ettől a lakótelepi rangsor második helyezettje, a Fehérvári úti (645 299 Ft), ahol növekedés helyett normalizálódott az árszínvonal. A tranzakciós adatok alapján a legnépszerűbb a XIV. kerületi Füredi úti lakótelep (553 121 Ft). Ezen a listán – talán a magasabb árak miatt – a Fehérvári úti, illetve a gazdagréti lakótelep a 7., illetve a 8. helyen áll.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.