Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Futókört és fitnesz parkot avattak a Feneketlen-tónál

Újbuda   |   2015, augusztus 13 - 01:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb futókörrel és fitneszparkkal bővült az ingyenes sportolási lehetőséget nyújtó helyek száma a kerületben. Mostantól a Feneketlen-tónál is sportolhatnak a szabadba vágyók.

Budapest kerületei közül Újbudán található a legtöbb ingyenesen használható futópálya, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. célja pedig az, hogy ezt a vezető szerepet továbbra is megőrizze - hangzott el a Feneketlen-tó partján tartott sajtótájékoztatón augusztus 12-én.

A most átadott 55 millió forintos sportberuházás az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. kivitelezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Újbuda Önkormányzata együttműködésével valósult meg. A terület a Fővárosi Önkormányzat tulajdona; hogy a beruházás minden előírásnak megfeleljen, több hónapos egyeztetésen ment keresztül a végleges útvonal. Alkalmazkodni kellett a terület adottságaihoz, ezért az egyeztetéseken a Főkert, a Fővárosi Önkormányzat, a helyi önkormányzat és minden érintett szervezet részt vett.

A rekortán borítású futópálya 530 méter hosszú és 1,25 méter széles, a fitneszparkban 6 darab, az egész test átmozgatására szolgáló rekortán borítású felnőtt fitnesz eszköz (elliptikus tréner, lábizom erősítő és evező, hátizom erősítő és mellizom erősítő, húzódzkodó keret, nyújtó) és 1 darab TRX állvány található.

Az avatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, a fővárosnak fontos, hogy ne csak az élsportot, hanem a szabadidő sportot is támogassa. A pezsgő budapesti sportélet eléréséért a fővárosi önkormányzat megpályázta 2019-es Európa Sport Fővárosa címet. A pályázat legfőbb célja a mozgás széles körű népszerűsítése, ami egybecseng a kormányzat elképzelésével, mely szerint a „a sportoló nemzet hívó szóra hallgat”. Simicskó István sportért felelős államtitkár szerint Újbuda egyik célja, hogy a főváros legsportosabb kerülete legyen, úgy véli, a Feneketlen-tó hangulatos környezete lehetőséget nyújt a családoknak a közös sportra, mozgásra. Király Nóra alpolgármester hisz a tó körüli futópálya és fitneszpark népszerűségében, szerinte a látogatottság hamarosan eléri a Bikás parki, gazdagréti, Érdi úti vagy a Kopaszi gáti futókörökét.

A szalagátvágást követően a BEAC atlétika szakosztályának sportolói avatták fel a pályát.

H.L.