Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Fürdőkkel bővül a nemzeti tanúsító védjegyrendszer

Újbuda   |   2014, július 7 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Minősíti a hazai fürdőket a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Fürdőszövetség. A jövőben 1-5 csillaggal jelölik azokat az élményfürdőket, gyógy-, wellness illetve orvosi wellness fürdőket, strandfürdőket és uszodákat, amelyek csatlakoznak a minősítési rendszerhez.

A készülő turizmusfejlesztési koncepcióban foglaltakkal összhangban, a versenyképességet alapvetően befolyásoló szolgáltatások megbízható színvonalának biztosítása érdekében született a döntés, hogy a nemzeti tanúsító védjegyrendszer a szálláshelyek mellett az egyéb turisztikai szolgáltatásokra is kiterjedjen - közölte az NGM.
A csillagos besoroláshoz szakértők vizsgálják a fürdők alapvető működési, műszaki feltételeit, a szolgáltatásválasztékot és annak színvonalát, a humán felkészültséget, valamint a dolgozók szakképzettségét - mindezt a fürdő típusának megfelelően. A színvonal szerinti megkülönböztetés pontozásos rendszerben történik, amely a minimum feltételeken túlmutató felkészültséget is vizsgálja, mint például a fürdő elhelyezkedése, megközelíthetősége, infrastruktúrája, vízminősége vagy akár a munkatársak nyelvismerete.
A védjegyhasználatra vonatkozó döntést a turizmusért felelős miniszter hozza meg a Magyar Fürdőszövetség, a Nemzetgazdaság Minisztérium valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló bíráló bizottság javaslata alapján. Az öt évre szóló védjegyhasználat a magas minőségű szolgáltatások pozitív megkülönböztetésére szolgál. A fürdő csillagai garanciát nyújtanak a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalú fürdőszolgáltatás minőségére, és megszerzésük jelentős piaci előnyökkel is járhat - közölte a szaktárca.
A tanúsító védjegyrendszerhez a szolgáltatók önkéntesen csatlakozhatnak, a jogokat az NGM gyakorolja, a minősítés adminisztrációs feladatait pedig a Magyar Fürdőszövetség látja el.

Újbuda/MTI

Fürdőkkel bővül a nemzeti tanúsító védjegyrendszer