Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szerda, Rudolf

Fővárosi elismerés a kerületi pedagógusoknak

Újbuda   |   2016, június 13 - 10:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda iskolaigazgatókat tüntettek ki a pedagógus nap alkalmából a Főpolgármesteri Hivatal Dísztermében június 10-én. A Bárczy István díjat Bánáti István a Bethlen Gábor Általános Iskola, valamint Homolay Károly a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója kapta.

Évente legfeljebb 25 pedagógusnak adható az egykori főpolgármesterről, Bárczy Istvánról elnevezett díj, amelyet 2009-ben alapított a fővárosi közgyűlés. A díjátadót Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes nyitotta meg. Elmondta, a kitüntetettek egész évben önzetlenek tanítványaikkal, munkájukba nem csak szakmai tudásukat, hanem személyiségüket is beleadják. Kitért arra, hogy a Fővárosi Önkormányzat szövetségesként van jelen a pedagógusok küzdelmeiben, az állam felelőssége a szükséges feltételek megteremtése és javítása.

Bánáti István a Bethlen Gábor Általános Iskola vezetője szerint munkájában legfontosabb a tudás átadása, függetlenül a körülményektől. Úgy véli rugalmasnak kell lenni, az oktatásnak a gyerekekkel együtt kell változni és használni kell a rendelkezésre álló eszközöket.

Homolay Károly a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója a kornak való megfelelést emelte ki a gyerekek, a szülők és a kollégák iránt érzett szeretet mellett. Állítása szerint pályáján mindig az örök értékeket próbálta megvalósítani, legnagyobb kihívás szerinte a lélek frissen tartása annak érdekében, hogy a pedagógus ne égjen ki, ne váljon fásulttá. - Az iskolába először lépő kisgyermeknek ugyanazzal a szívvel kell kinyitni az iskola kapuját most is, mint 35 éve, pályája kezdetén - fogalmazott.

A Bárczy István díjat hatodik alkalommal adták át a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársainak, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához és ez által a főváros fejlődéséhez.

H. L.