Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Főszerepben az egészség

Újbuda   |   2017, október 4 - 11:09Nyomtatóbarát változatSend by email

Egészséges bőrtápláló szappant, natúrpelenkát, tápanyag-kiegészítőket és vitaminokat bemutató standok sorakoztak a Feneketlen-tónál, a 3. Egészségpart családi rendezvényen szeptember 24-én. A FICSAK és Újbuda Önkormányzata által szervezett eseményen egyebek mellett szűrővizsgálatok, tanácsadások és sportprogramok várták az érdeklődőket.

Futóversennyel nyitották meg a 3. Egészségpart rendezvényt, ahol kilenc korcsoportban neveztek a kerület lakói. A jelentkezők száma emelkedett, egyre több család dönt úgy, hogy a mozgást beépíti a mindennapjaiba. – Nagy öröm számomra, hogy évről évre mind többen látogatnak ki az eseményre, látszik, hogy a helyi családoknak tényleg fontos az egészségük, és jó megtapasztalni, hogy a programokon is szívesen részt vesznek – jellemezte az Egészségpartot a főszervező, Király Nóra alpolgármester, aki Simicskó István országgyűlési képviselővel közösen adta át a futóverseny győzteseinek járó kupát.

– Mi sportos nemzet és sportos kerület vagyunk. Hogy azok is maradhassunk, teret kell adnunk a mozgáshoz és az egészséges élet fenntartásához. Nagy hálával tartozunk azoknak a gyerekeknek, akik sportolnak, és azoknak a szülőknek is, akik példát mutatnak nekik – fogalmazott Simicskó István. Hozzátette: kevesebb mint 10 év alatt négyszeresére nőtt a felnőtt sportolók száma hazánkban, 2017-re a lakosság közel 20 százalékára igaz, hogy rendszeresen mozog.

A fiatalokat és a családokat középpontba helyező rendezvény koncepciója az volt, hogy az egészségtudatos életmód három legfontosabb területét mutassa be a látogatóknak. Így kiemelt szerepet kapott a sport, a táplálkozás és a lelki egyensúly. A futóverseny mellett a vendégek Rubint Rékával is találkozhattak, aki egy alakreformtornával örvendeztette meg a közönséget.

Aki kedvet érzett hozzá, maga is kipróbálhatta, hogyan lehet gyorsan egészséges finomságot készíteni. Stahl Judit rögtönzött konyhabemutatóján lánya kedvenc édességének receptjét ismertette a résztvevőkkel, és röviden prezentálta azt is, milyen alapanyagok és ételek szükségesek az egészséges életmód fenntartására. A prevencióra nagy hangsúlyt fektető eseményen számos szűrésen vehettek részt az érdeklődők, testtömegindex-méréssel, fogászati tanácsadással, homeopátiás szerekkel, természetes alapanyagú termékek vásárával és a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi tájékoztatójával várták a látogatókat. Az egész napos programot színpadi koncertek és sportbemutatók színesítették.

Újbuda