Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Forgalomtechnikai információ – Őrmező

Újbuda   |   2021, november 26 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapest ONE irodaház út- és közműépítésének kivitelezője, a Pedrano Construction Hungary Kft. téli munkavégzési tilalom alóli felmentési kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz, melyet a Gazdasági Bizottság november 17-i ülésén elfogadott.

Ennek értelmében a Budapest ONE előtti munkálatok az alábbi ütemezésben valósulnak meg, ha az időjárás lehetővé teszi:
▪ 2022. január 15.–2022. február 15. közcsatorna-építés, vízvezeték kiváltása, csapadékvíz- és szennyvízbekötések;
▪ 2022. február 15.–2022. március 30. út-, járda- és parkolóépítés.
Újbuda Önkormányzatának prioritása, hogy az ott élők minél kevesebb negatív hatást érzékeljenek a felújítások, építések miatt, minél gyorsabban és a lakókat a lehető legjobban szolgálva készüljenek el a munkálatok. Az önkormányzat folyamatosan tájékoztat az ügyben, hogy az érintettek megfelelően készülhessenek a lezárásokra.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.