Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. hétfő, Magdolna

Forgalom-ésszerűsítés és felújítás

Újbuda   |   2014, november 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Burkolatjavítás, forgalomtechnikai változások, új közlekedési táblák és parkolóhelyek a Nagyszeben utca környékén. Rövid összefoglaló az önkormányzat legutóbbi közlekedési intézkedésiről.

Lakossági igények alapján történt forgalomtechnikai felülvizsgálat a Naprózsa utca, Budaörsi út, Nagyszeben út és a Rétköz utca által határolt területen. A szokásos burkolatjavítási, kátyúzási munkálatok mellett a forgalmi rend is jelentősen megváltozott. A korábbival ellentétben a Nagyszeben út kétirányú lett, a Higany utca pedig egyirányú. Újbuda Önkormányzata így próbálja minél inkább kiszorítani a tehergépkocsik forgalmát a csendes lakóövezetből. Az eligazodást új jelzőtáblák is segítik a környéken.

Forgalomlassítási céllal fekvőrendőröket építettek, ugyancsak lakossági kezdeményezésre. Huszonnyolc új parkolóhelyet is kialakítottak, melyeknél a tervezők azt is figyelembe vették, hogy mindez ne menjen a zöld területek rovására.A munkálatok költsége tizenöt millió forint.

Az önkormányzat folytatja a felújításokat: tervek között szerepel a Higany utca Nagyszebeni út felőli végén található gyaloghíd felújítása is.

HL