Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Fonó: tízéves a Buda Folk Band

Újbuda   |   2017, február 9 - 13:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egész napos programmal, gyerekműsorral, koncerttel, táncházzal és kolbásztöltéssel ünnepli 10. születésnapját a Buda Folk Band február 18-án a Fonó Budai Zeneházban - hangzott el az M1 adásában.

Salamon Soma, az együttes harmonikása elmondta: többek között hangszersimogató és farsangi mesesarok is lesz a gyerekeknek, akiket a Bahorka Társulat is szórakoztatni fog. A jubileumi koncerten fellépnek az együttes kalotaszegi mesterei, volt és jelenlegi tagjai, lesz fényképvetítés és tánctanítás is, az ünneplést pedig örömzenélés és táncház zárja.
Hozzáfűzte: a Buda Folk Band az autentikus népzenét fűszerezi 21. századi elemekkel úgy, hogy közben az eredeti népzene üzenete, hangzása és érzelmi töltete megmaradjon. Mindezt ők magyar világi népzenének nevezik.
"Nekünk még lehetőségünk volt arra, hogy eredeti adatközlő mesterektől, hagyományos környezetben sajátítsuk ezt a fajta zenét, de azért nem tagadhatjuk meg azt, hogy a 21. században élünk" - fogalmazott. A 10. születésnapját ünneplő együttes a hagyományos magyar népi hangszerek mellett más hangszereket, például bolgár tamburát is alkalmaz.
A jubileumot a tervek szerint októberben egy amerikai turnéval is megünnepli a Buda Folk Band - mondta el Salamon Soma.

MTI