Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 4. hétfő, Ulrik

Folytatódnak az egyeztetések a Hamzsabégi-sétányról

Újbuda   |   2020, szeptember 25 - 13:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közel 150-en vettek részt a déli körvasút fejlsztésével kapcsolatos online fórumon.

A lakosság online módon, míg a helyi civilek a POPÉK szervezésében a Tranzit Kávézóban csoportosan gyűltek össze a BFK, NIF és Újbuda közös online lakossági fórumán, hogy ezen a platformon is hangot adjanak tiltakozásuknak a projekt ellen, illetve megtegyék észrevételeiket. Hangsúlyozták, nem a tervezett vasúti személyforgalom fejlesztése, hanem a megnövekvő teherforgalom, a zajszennyezés és a nagyfokú fairtás miatt aggódnak.
Bakai-Nagy Zita alpolgármester elmondta: a kivágott fák pótlására csemeték helyett nagyobb törzsátmérőjű fákat kér a kerület, többek között ragaszkodik a munkálatok elindítása előtt az érintett lakások nyílászárójának cseréjéhez, a legmodernebb zajvédő létesítményekhez, az érintett épületek előzetes állapotfelméréséhez és ahhoz is, hogy az érintett szakaszról tiltsák ki az elavult, zajos vasúti teherkocsikat. Hozzátette, Újbuda Önkormányzata kérte, hogy a beruházó nyisson információs irodát, és egyéb fórumokon is adjanak majd hírt az eseményekről, a beruházás tervezési szintjeiről és a kivitelezés fázisairól is.
A fejlesztéssel kapcsolatos fórumon az esemény szervezői közül a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, Vitézi Dávid és Nyúl Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezetője kiemelte, hogy a kivitelezés kapcsán különös figyelmet fordítanak a kerülettel való együttműködésre, minden, a területen érintett eszköz, környezeti elem felmérésre kerül és az eredeti állapotát kapja vissza. Sor kerül a három érintett között (BFK, NIF, Újbuda) háromoldalú megállapodás aláírására is, ahol rögzítik az önkormányzat által kezdeményezett és elért intézkedéseket a projekthez kötődően, melyeket vállalnak a beruházás során.
Az is elhangzott a fórumon, hogy ez nem az egyetlen, hanem az első érdekegyeztető találkozó volt a beruházó és az érintettek, érdeklődők között.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.