Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Folytatódik a Könyvet házhoz program

Újbuda   |   2015, január 27 - 12:15Nyomtatóbarát változatSend by email

Együttműködési megállapodást írt alá a több mint 10 éves múltra visszatekintő "Könyvet Házhoz" közös szolgáltatás megújításáról a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója és Újbuda polgármestere. Az ellátással az otthonukhoz kötött, mozgásukban korlátozott, beteg vagy idős olvasóknak segítenek könyvet kölcsönözni. A 2003-ban indult program az önkormányzat önként vállalt feladatainak egyike.

Az önkormányzat és a könyvtárhálózat között több mint tíz éve jött létre az egyezmény, amelyet most újabb két évvel hosszabítanak meg. Az erről szóló megállapodással támogatja Hoffmann Tamás polgármester és Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója a Könyvet házhoz program működését.

A kiszállítás az önkormányzat finanszírozásával és az Újbudai Szociális Szolgálat közreműködésével valósul meg úgy, hogy a szolgálat havonta kétszer küld autós futárt és könyvtárost az igénylőkhöz. Az otthonukból kölcsönző könyvtári tagok így szakember segítségével választhatnak a kínálatból, melyek között könyven kívül folyóiratok, CD-k, DVD-k és ezek használatát segítő eszközök is vannak, a vak és gyengénlátó olvasók pedig hangos könyvekhez juthatnak.

Fodor Péter szerint a szolgáltatásra, amely az olvasókkal való kapcsolattartás egyik módját is jelenti, folyamatos az igény. A jogosultak ingyenesen igényelhetik a szolgáltatás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Karinthy Frigyes úti és kelenföldi fiókkönyvtárainál.

T.D.