Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 21. vasárnap, Dániel, Daniella

Folytatódik a budapesti közvilágítás korszerűsítése

Újbuda   |   2019, február 8 - 12:36Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is folytatódik a budapesti közvilágítás korszerűsítése; tavaly 4200 világítótestet modernizáltak, ősz végére további 3000 darab kerül helyére.

A Főváros Közgyűlés által elfogadott Budapest Smart City részeként folyamatosan végzi a közvilágítás energiatudatos korszerűsítését, okos technológiák fogadására alkalmas világítótestek telepítését a Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. Azaz 2018-19 folyamán 7000 világítótest LED-es korszerűsítésére kerül sor két lépcsőben. Az első ütemben tavaly 4200 világítótestet modernizáltak, ami 195 kW összteljesítmény-csökkenést, több mint 800 ezer kWh energiamegtakarítást eredményezett. Ez 2019-től kezdődően évente mintegy 27 millió forint áramdíj-megtakarítással jár ahhoz képest, mintha hagyományos nagynyomású nátrium lámpatestekkel történne a világítás – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből.

Idén folytatódik a korszerűsítés, ősz végére további mintegy 3000 LED-világítótestet telepítenek olyan területekre, mint a Könyves Kálmán körút, a Hungária út, a Megyeri út, Káposztásmegyer, a 6-os út a Rákóczi hídtól a Prielle Kornélia utcáig, újhegyi bányató és Kőér utca térsége vagy a pestszentlőrinci Alacskai úti lakótelep.