Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

Földutak helyett szilárd burkolat Madárhegyen

Újbuda   |   2022, április 7 - 15:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata a Budapesti Útépítési Program keretén belül a Miniszterelnökséggel megkötött szerződés alapján folytatta Madárhegyen az előző években már megkezdett program szerint a földutak szilárd burkolattal történő ellátását.

A Miniszterelnökség az útépítés és csapadékvíz elvezetés munkálataihoz önkormányzatunk részére 149 millió forint támogatási összeget folyósított, melyhez 151,6 millió forint saját forrással járultunk hozzá, hogy az építést megelőző közművesítést is el tudjuk végezni.

Mintegy 600 méter földút kap szilárd burkolatot, több, mint 550 méter vízvezeték törzshálózat épül, a szennyvíz-és csapadékvíz csatorna hálózat kiépítésre kerülő együttes hossza meghaladja a 700 métert, az utak mellett természetesen közvilágítási hálózat is létesül.

A Keltike lejtő, Barackmag utca, Rupphegyi út kiépítésének folytatásához, valamint a Medvetalp utca kiszabályozott részének aszfaltozásához szükséges ivóvíz, szennyvíz- és csapadékcsatorna közműépítések, kiváltások nagyrészt befejeződtek, a lakossági rákötések folyamatban vannak.

A lakossági közműbekötések végeztével, várhatóan április végén kezdődik a közvilágítási hálózat kiépítése, majd az utak aszfaltozása. A munkálatok a műszaki ütemtervnek megfelelően haladnak, várhatóan június végére – amennyiben az időjárás is megengedi – befejeződnek.

A környéken és az érintett utcákban lakóknak az okozott kellemetlenségek miatt köszönjük a türelmét, hamarosan korunk elvárásainak megfelelő, infrastruktúrával ellátott, kényelmesen járható utakat vehetnek birtokukba az ott közlekedők

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöld jelzést kapott a civilektől a saroktelek új koncepciója  

Már csak egy gyerekeket ábrázoló stukkó emlékeztet arra, hogy az Ulászló utca–Zsombolyai utca–Kökörcsin utca által határolt telken egykor védőnői szolgálat működött, a dzsungelre hajazó terület mégis nagy szerepet játszik a helyiek életében. A saroktelek változatos növényzete és élővilága zöld falként védi a környéken élőket a város ártalmaitól. Ezért töltötte el őket aggodalommal, amikor a kétezres évek óta fejlesztésre szánt területről az önkormányzat kimondta, eljött a megújulás ideje. A jelek szerint azonban a civilek igényei kaptak elsőbbséget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.