Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Fokozott rendőri jelenlét a köztereken

Újbuda   |   2016, május 24 - 12:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Eligazítással indult a fokozott ellenőrzés, amelyet a kerületi rendőrség tartott a katasztrófavédelem, a közterület-felügyelet és a polgárőrök bevonásával május 20-án. Az akció célja a közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a lakosság és a turisták biztonságérzetének növelése volt.

Összesen 95-en, azaz nyolcvan rendőr és tizenöt katasztrófavédő, közterület-felügyelő valamint polgárőr vett részt az közbiztonsági ellenőrzésben május 20-án. - Az ellenőrzés alapvetően a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítására irányult, emellett a betöréses lopások, gépjárműfeltörések és lopások megelőzése is célunk, illetve szeretnénk fellépni az erőszakos bűncselekmények ellen is – mondta Orosz Balázs, a XI. kerületi Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője.

Egyre több turista jár a kerület frekventált részein, ezért a rendőrkapitányság növelné a vendégek biztonságérzetét. - Ennek érdekében fokozott jelenlétet biztosít a köztereken, demonstratív módon, egyenruhában – mondta Liskány Csaba Újbuda rendőrkapitánya.

Alig kezdődött meg a járőrözés, a rendőrök máris eltűnés miatt körözött fiatalokat fogtak Őrmezőn, akiket az intézkedést követően hazavittek a közeli gyermekotthonba. A délután négy órától másnap hajnalig tartó ellenőrzés során összesen 9 körözött személyt fogtak a rendőrök és hármat főt állítottak elő.

H. L.