Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. hétfő, Mózes, Botond

Fokozatosan nyitnak Újbuda sportlétesítményei

Újbuda   |   2020, május 19 - 11:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

A járványhelyzet enyhítései számos területen tették lehetővé a sportolási lehetőségek bővítését. Az óvintézkedések betartásával április 6-tól a teniszpályákon, míg május 11-től a műfüves pályákon is megkezdődhettek az edzések és mérkőzések.

A kijárási korlátozás feloldásával Újbuda sportlétesítményeinek belső terei is megnyílnak a héten, így – elsősorban szervezett kereteken belül –hamarosan újra birtokba lehet venni a sportcsarnokokat és fitnesztermeket. Május 11-étől a Sport11-ben és a Hunyadi úton található nagyméretű műfüves labdarúgópályákat, illetve az Újbuda Sportcentrum műfüves kispályáit használhatják szervezett edzés, illetve mérkőzés megtartására a sportegyesületek.

Az uszodákban, strandok eddig főként karbantartási munkát végzet a fenntartó Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., napokon belül viszont a Nyéki Imre Uszodában és a Sport11 Rendezvényközpontban is feltöltik a medencéket és a vízminőség vizsgálat eredményétől függően vehetik birtokba a sportolók.

Várhatóan május utolsó hétvégéjén nyitnak meg Újbuda strandjai, a szabadtéri medencéket lehet majd használni, a beltéri medencék használatáról később döntenek. A standbelépők árai a tavalyi évhez képest nem változnak, a korábban megváltott bérletek érvényességét meghosszabbítják.

A strandok megnyitását szigorú szabályok követik, a létszámkorlátozáson túl a higiéniás előírásokra is figyelniük kell a fürdőzőknek.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Virágültetés a kerületben  

Közel harmincötezer egynyári növény – többek között bársonyka, begónia és petúnia – teszi színesebbé a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.