Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 29. csütörtök, Anonymus

Fesztivál a 100 éves Gellért fürdőben

Újbuda   |   2018, szeptember 7 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Százéves a patinás Szent Gellért Gyógyfürdő és Uszoda. Erre az alkalomra különleges és változatos programok lesznek szeptember 8-án és 9-én a fürdőben.

A Gellért szecessziós stílusú épületét 1918-ban adták át, majd hullámfürdővel és pezsgőfürdővel bővült. Az 1927-ben használatba helyezett, eredeti hullámgép jelenleg is működik, a fürdő és Európa jellegzetességeként. Az eredeti, páratlan szépségben megmaradt férfi termálrészlegen a medencetér Zsolnay-pirogránit elemei, a faszerkezetű öltözőtér és a színes ólomüveg bevilágítók most is régi fényükben tündökölnek.

A 100 éves születésnap méltó megünneplésére a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fesztivált szervez szeptember 8-9-re. Mindkét nap lesz DJ, az elmúlt 100 év titkai szabaduló szobában ismerhetők meg, és újra látható a "Miniszterek gatyában" című fotókiállítás is. A létesítmény korábbi úszómestere, Pusztai Sándor olyan hírességeket fotózott a Gellértben, mint például a neglizsében lévő Karinthy Frigyes, Heltai Jenő, Klebelsberg Kunó, ifj. Horthy Miklós, Tolnay Klári vagy Alpár Gitta.

A mozirajongók szombaton 18:00 órától - akár a hullámmedencéből - tekinthetik meg a fürdőben forgatott Én, a kém című filmet, a fesztivál csúcspontja pedig a Budapest Bár vasárnapi, 18 órakor kezdődő koncertje lesz. Az ünnepi eseménysorozat zárásaként, a koncert után színes kívánságlufikat engednek fel a vendégek.