Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Fergetegesen sikerült a Bocskai Gála

Újbuda   |   2015, május 18 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Bocskai István Általános Iskola éves Gálaműsorára a MOM Kulturális központban került sor május 15-én. A jelmezbe és népviseletbe öltözött diákok mesejátékokban valamint zenés-táncos produkciókban mutatták meg tehetségüket.

A MOM Kulturális Központban május 15-én tartott Bocskai Gálán idén is zsúfolásig megtelt a nézőtér. Az iskola négyszáz tanulójából háromszáznegyven lépett fel. Az előadások alapján látható volt, hogy az iskolában magas színvonalú a néptáncoktatás, valamint mindennapos a drámapedagógiai módszerek használata. - Az este különlegessége az a táncelőadás volt, amelyet a Békás együttes kísért élőzenével. Ezt várták leginkább a gyerekek és mi pedagógusok is – mondta Gorka Szabolcs, a Bocskai István Általános Iskola igazgatója. A drámapedagógiai módszerek hatására a visszahúzódóbb gyerekek is bátran szerepeltek a mesejátékokban és a tavaly csupán húszfős énekkar is ötven főre bővült az idei gálán. A Bocskai iskola dolgozói pedig a ’80-as évekre jellemző ruhákba bújtak és táncoltak önfeledten Boney M dalokra.

A meghívott vendégek között volt Farkas Krisztina önkormányzati képviselő, Jankó István, Újbuda Önkormányzata Kulturális és Köznevelési Bizottságának elnöke, valamint több óvodavezető is.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.