Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Felújított tornaparkkal kezdi a tanévet a Gárdonyi suli

Újbuda   |   2016, szeptember 1 - 13:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Honvéd Központi Fúvós Zenekar muzsikájára vonultak tanárok, szülők, diákok és a leendő elsősök a Gárdonyi Géza Általános Iskola felújított tornaparkjába.

A riói olimpiai játékokon elért magyar sikereket idézve vázolta fel az idei tanév nyújtotta lehetőségeket és feladatokat a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója az intézmény ünnepélyes tanévnyitóján. Homolay Károly elmondta, idén több mint 400 diák folytatja, illetve az elsősök kezdik meg tanulmányaikat a Bartók Béla úti épületben. Szerinte az oktatás színvonalára méltán lehetnek büszkék a tanárok, a kiegészítő foglalkozások eredményeit – például az énekkarét – az ünnepi műsor is bizonyította. A kórus régi és új dalokat énekelt zenekari kíséret mellett. Simicskó István honvédelmi miniszter, a kerület országgyűlési képviselője jóvoltából ugyanis a Honvéd Központi Fúvós Zenekar kísérte a gyerekek énekét. Az önkormányzat támogatása ebben az iskolában is fontos szerepet játszik; az elsősök nem csak az iskolakezdési csomagot vehették át, hanem az intézmény kinti tornaparkjának három éve kezdődő felújítása is befejeződött a nyáron.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.