Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 8. hétfő, László

Felújított kormányhivatalt adtak át a Prielle Kornélia utcában

Újbuda   |   2017, június 29 - 13:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nem kattognak többet a radiátorok és nem zörögnek majd a ventillátorok a Prielle Kornélia utcai kormányhivatalban, miután felújították az épületet. Az ünnepélyes átadáson ismertették, a XI. kerületben az intézmény épületenergetikai rekonstrukciója mintegy 100 millió forintba került, amelyet 100 százalékban az Európai Unió támogatott a KEHOP program keretében.

Átadták a Fővárosi Kormányhivatal Prielle Kornélia utcai Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának felújított épületét. Az épületenergetikai konstrukció keretében kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a szigetelést, napelemeket szereltek fel. A felújításnak köszönhetően az intézményben az alkalmazottak modern környezetben dolgozhatnak, az ügyfelek kényelmesebb és környezetbarát körülmények között intézhetik ügyeiket.

Az ünnepélyes átadón Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára emlékeztetett, 1,44 milliárd forint értékben uniós támogatással 15 fővárosi épületen végeznek felújítást, a projekt keretében a főváros határain túlnyúló két vidéki, a váci és a ceglédi épületet is korszerűsítik. A folyamatot egy 2020-ig érvényes nemzeti intézkedési terv valamint a KEHOP (Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Program) projekt biztosítja, amelyben a megújuló energia bevonása és az energiahatékonyság megvalósítása egyszerre történik.

György István, Budapest kormánymegbízottja hangsúlyozta, a kormány kiemelt figyelmet szentel az állami és közigazgatási intézmények korszerűsítésére. A projektek keretében megvalósuló beruházásoknak köszönhetően – így a Prielle Kornélia utcai épületben is – csökken az üvegházhatású gázok kibocsátása, miközben a környezettudatos és fenntartható épületenergetikai szemlélet, az energiatakarékosság és az ebből fakadó racionalizált üzemeltetési is megvalósul. A fejlesztések következtében ráadásul az eddiginél esztétikusabb ügyintézési terek is létrejönnek. A Fővárosi Kormányhivatal illetékességi területén 13 épületnél az energetikai felújítási munkálatok döntő részét már befejezték, az épületekre telepített napelemekkel a tervek szerint 20 millió forintot tudnak megtakarítani.

A ma átadott újbudai épület tetején elhelyezett 144 napelem névleges összteljesítménye 40 kW. A fejlesztés következő ütemében kicserélik a kazánokat és a radiátorokat is - nyilatkozta György István.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.